Kenali 4 Jenis Kain Untuk Buat Pakaian

Apabila nak beli shawl, blouse, jubah atau dress secara online, Mama Reen selalu menitikberatkan jenis kain. Bukan apa, ada sesetengah baju memang longgar, tudung memang labuh, tapi melekat pada badan dan mungkin ada yang jenis kain jarang. Jadi, masih tak tepati syariat kalau macam tu. Jenis kain tu memainkan peranan untuk memilih baju atau pakaian…

Continue Reading →

Tips Fesyen Muslimah Ke Pejabat

Bercakap tentang pakaian ke pejabat, adakah korang sering mengalami masalah dalam memilih pakaian ke pejabat? Apatah lagi sekiranya korang adalah wanita yang baru start bekerja di office kan. Susahkan nak buat pilihan, samada seluar atau kemeja, blouse atau dress? Takpa, kali ini suka untuk Mama Reen berkongsi tentang tips pakaian ke pejabat/ office korang dengan…

Continue Reading →

Suraya Blouse by Qasreena

Suraya Blouse adalah salah satu blouse yang direka khas oleh pereka fesyen kami di mana, blouse ini mengetengahkan design wing pada bahagian tangan dan pada bahagian hadapan. Suraya Blouse mempunyai 3 warna yang AWESOME dan mampu MEMUKAU setiap mata yang memandang. 3 warna Suraya Blouse ialah Misty Rose, Tiffany Blue dan Brown. Untuk pengetahuan korang,…

Continue Reading →

Tips Penjagaan Pakaian Agar Kelihatan Baru

Pakaian merupakan satu keperluan hidup. Semua individu memerlukan pakaian untuk menjalani kehidupan dengan sempurna. Namun, pakaian amat sukar dijaga kerana ia terlalu mudah rosak jika tidak dijaga dengan betul. Kerosakkan pada pakaian juga boleh menyebabkan seseorang individu tersebut stress dan kemurungan. Oleh itu, bagi menjaga hari-hari ceria anda, kami akan kongsikan tips penjagaan pakaian bagi mengekalkan…

Continue Reading →

Pemilihan Warna Pakaian Untuk Digayakan

PEMILIHAN WARNA PAKAIAN Basic things yang perlu anda tahu dalam pemilihan pakaian ialah memilih warna yang sesuai dengan kulit. Sekiranya anda berkulit cerah pastilah mudah memilih warna pakaian yang sesuai, tetapi bagaimana jika anda memiliki kulit berwarna gelap? Jadi sekarang, semak tips yang Mama Reen share ni supaya anda tidak salah memilih warna. Jika anda…

Continue Reading →

Tips Penjagaan Pakaian Bermanik

Manik dan wanita seolah-olah tidak dapat dipisahkan. Kebanyakan wanita amat menyukai baju yang mempunyai manik kerana manik boleh memberikan impak yang lebih ELEGAN dan FEMININ kepada si pemakai. Jadi disini Mama Reen nak share sikit tips untuk anda semua tentang penjagaan pakaian yang bermanik supaya baju korang tak cepat rosak & lusuh. Jika anda memakai…

Continue Reading →

Naura Cardigan By Qasreena

Naura Cardigan adalah cardigan labuh yang menjadi trademark bagi Qasreena. Naura Cardigan mempunyai 9 warna yang MENARIK dan bakal MEMUKAU setiap mata yang memandang. Antara 9 warna Naura Cardigan ialah Black, Charcoal Brown, Dark Grey, Dark Plum, Emerald Green, Maroon, Navy Blue, Sweet Tofee dan warna yang TERBARU Naura Cardigan ialah Rosy Brown. Kalau korang nak tau, Naura Cardigan ni…

Continue Reading →

Merdeka Raya Sale

As usual, bulan Ogos adalah bulan KEMERDEKAAN dan untuk tahun 2017 adalah merupakan ulangtahun kemerdekaan buat Malaysia yang ke-60.   MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!   Selain kita menyambut merdeka, tahun ni Raya Haji juga jatuh pada tarikh yang rapat dengan tarikh merdeka. Disebabkan kita akan ada 2 celebration yang dekat-dekat ni, Mama Reen nak ANNOUNCE something…

Continue Reading →

The People Behind Qasreena

SIAPA KEKUATAN QASREENA? Siti Afiqah Hamzah atau nama panggilan Kak Fika bagi pekerja di Qasreena berasal dari Masjid Tanah, Melaka dan merupakan seorang graduan dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dalam bidang Sarjana Muda Sains Teknologi (Kimia). Walaupun masih muda, beliau sebenarnya adalah CEO dan tulang belakang bagi sebuah butik muslimah yang terletak di Bangi Sentral, Bangi…

Continue Reading →